3. heinäkuuta 2013

CXVII - Murhetta Harmista

Mulla oli jossain vaiheessa kaks ihanaa kissaa. Nyt toinen niistä, Harmi, on osoittautunut todella nimensä veroiseksi. Se alkoi jo raskausaikana. Harmi on ruvennut pissailemaan mielenosoituksellisesti mm. eteisen tasoille, postien päälle, kaiken mikä liittyy vauvaan päälle... Viimeksi äsken se liritteli mun kassiin, jossa oli pari vauvan (puhdasta) vaatetta.

Mun ystävä lupas tuoda testattavaksi feromonisuihketta, jos se auttais. Jatkuva lattioiden ja kaikkien nurkkien pesu harmittaa, varsinkin nyt, kun on pieni vauva, joka kaipaa huomiota. En siis edes koko ajan kerkeä jynssäämään kaikkia paikkoja. En edes löydä kaikkia paikkoja välttämättä heti. Ei juku. En tosiaan tiedä mitä teen. En tiedä miten paljon se Harmin piilokives vaikuttaa asiaan, mutta mikrokirurgia eläimelle ei ole mitään halpaa lystiä, varsinkaan, kun ei edes tiedä auttaako se. :( 

En haluaisi noin rakasta lemmikkiä kuitenkaan laittaa kiertoonkaan, ties mihin se joutuu.. Saati sitten viedä piikille. Toinen ystäväni suositteli rauhoittavien hakemista eläinlääkäriltä, mutta saa nyt nähdä.. 

12 kommenttia:

 1. Voi ei. :( Meidän vanhempien kissa pissi myös joka paikkaan, ja oikeesti mikään ei auttanut. Tervekin se on.
  Vessanmatot olivat joka päivä kustuina. Vessanovet suljettiin, sitten alkoi sama rumba kellarin mattoon... Kissasta eivät luovu kuitenkaan.

  Ootko koittanut etikalla pestä? Sitä voi vähän pyykkiinkin laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo etikka on kyllä ostoslistalla.. Se vaan et ku yksin tällasen kolmion pesee tyyliin lattiasta kattoon etikalla, kun on toi 6vk vauvakin.. Ei mitään nopeeta hommaa.. Ja se käry..

   Poista
 2. Jotain positiivista, joka ei helpota yhtään eikä paranna tilannetta mitenkään: onneksi Hosuli ei ole liittynyt joukkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hosuli onkin kerrassaan erinomainen yksilö. Mitä nyt nakertelee naruja poikki..... :)

   Poista
 3. Kai herra on leikattu?

  Älä nyt piikille ainakaan vie.. Ei se kissa sitä ole valinnut , että hänen elämänsä mullistuu vauvan myötä :)

  Tiedän kyllä mistä puhut, koska olemme joutuneet 2 kissasta luopumaan kun eivät sopeutuneet vauvan kanssa..

  Paikkakuntasi kissa yhdistys voisi tarvittaessa ottaa kissat ja etsiä niille uudet hyvät kodit? Joku syy niillä kissoilla on se pissaaminen aloittaa. Ei ihmisiäkään piikille viedä jos sairastuvat tai miele järkkyy.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On leikattu joo, mut toinen kives tosiaan oli piilokives ja sitä ei ole poistettu. Joo ei se piikki nyt ensimmäisenä listalla olekaan. Yritän kyllä parhaani ennen kuin kissa lähtee mihinkään.

   Poista
 4. meilä moinen loppui kun vaan antoi huomiota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat saavat kyllä huomiota. Harmi nukkuu melkein mun suussa ja hosuli taas ei niin edes huomiosta välitä.

   Poista
 5. Oletko varta vasten tutustuttanut kissat ja vauvan?

  VastaaPoista
 6. En tiedä mitä tarkoitat, mutta olen tuonut ne lähelle ja antanut nuuhkia vauvaa ja silittänyt ja kun ne itse tulevat niin silloinkin silitän ym.

  VastaaPoista
 7. Tuo sihke estää ko. paikkoihin menemisen, muttei tietenkään poista sitä perimmäistä syytä, että miksi merkkailee paikkoja... Jonkinlainen vauvan (tuomista muutoksista) johtuva stressireaktiohan tuossa lienee kyseessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se suihke oli loppu mut tosiaan, oli jo ennen vauvaa vähän konstikas. Ut heti ku ne lomarahat tulee ni rupeen sitä leikkausaikaa varailee.. kallista tulee.

   Poista

Tervetuloa lukemaan, jätäthän kommenttiakin. :)
Julkaisen kommentit heti luettuani ja vastaan niihin, kun menen seuraavan kerran koneelle.