5. joulukuuta 2012

LXXVII - Itsenäisyyspäivän aatto

Maanantaina oli toinen neuvola. 
Paino oli noussut huikeat kolmesataa grammaa viime kerrasta. 
Sykettä kuunneltiin, löytyi. 
Edellisenä päivänä en löytänyt dopplerilla sykettä, joten olin vähän jännittynyt, että löytääkö neuvolantäti sen. Syke oli n. 155bps. 
Annoimme suostumuksen NeoPilot-tutkimukseen, joka on TYKS:n tutkimus, jossa todetaan ja tutkitaan yli 48 tunnin ikäisiltä vauvoilta kantapäästä otetusta parista veritipasta harvinaisia sairauksia. Miksi ei, sehän on vain hienoa, että sairaudet todetaan ja hoidetaan ajoissa. Kaiken lisäksi tutkijat saavat arvokasta tietoa näistä terveistä ja sairaista geeneistä ym.

Muista raskausjutuista; 
-linea negra on ruvennut kiipeilemään napaa kohti. 
-mua on ruvennut "pelottamaan", että mitä jos tämä lapsi on sittenkin poika? Miten osaan olla, kun olen koko ajan ajatellut, että tyttö se on. Onko muilla ollut tällaisia ajatuksia, että lapsi olisikin "väärää" sukupuolta? Sekin selviää sitten rakenneultrassa tammikuussa, että kumpi sieltä tulee - toivottavasti.

Neuvolasta saimme myös vau.fi:n kirjasen, jossa osiot erikseen isälle ja äidille. 
Taisi se goosekin sitä selata, kun tulimme neuvolan jälkeen minun luokseni. 
Sain taas ihanat päivätorkut toisen lähellä. Ne ovat sellaisia hetkiä, joita kaipaan useammin. Olla vain toisen lähellä, eikä tarvi puhua mitään. Se tuntuu vain niin hyvältä, luonnolliselta ja oikealta.. Ei saisi ajatella sitä, rupeaa vaan itkettämään. Mutta onneksi niitä hetkiä on vielä, ja olen onnellinen siitäkin vähästä mitä on. Asiat voisivat olla niin toisin. Goosehan olisi voinut kadota maailman ääriin, mutta ei kadonnut. 

Maanantaina Karokin lähti kotimatkalleen. Tuli niin tyhjää tänne. Nyt olen sitten ensimmäistä kertaa oikeasti yksin täällä eron jälkeen. Kai se tästä. 

Olen myös koristellut vähän joulua kotiini. Voi puu-parkoja :D


Joulusta puheenollen. Tilasin tänään itselleni aikaisen joululahjan. PS3, josta olen haaveillut jo vaikka miten kauan. Aikeissa olisi hankkia myös uusi tietokone, saapi nähdä miten sen kanssa käy. On niin vaikea valita. Pöytäkone vai läppäri? Se on jo ensimmäinen kysymys mihin kompastun. 

Tänään en ole oikein muuta jaksanut tehdä. Selailin tosiaan noita pelikoneita, kuuntelin vähän sykettä dopplerilla, yritin nauhoittaakin, mutten osannutkaan. :( Huomenna saan nauttia vapaapäivästä. Tänään aion vielä lukea jo aiemmin mainitsemaani vau.fi:n kirjasta.

Mun tekisi mieli mennä ratsastamaan taas. Ihan vaan käyntiä. Niin, että muutkin menee vain käyntiä, niin ei olisi kellään ylimääräisiä menohaluja. Tietenkin täytyy ajatella lapsen parasta, mutta hevostelu on tehnyt tosi hyvää selälle, joka on nyt kipeytynyt entisestään.

Kerron vielä loppuun eilisestä syväjäätymisestä.
Partioystäväni kysyi, lähdenkö hänen kanssaan aluekokoukseen Laitilaan (n. 60 kilometrin päässä). No, miksei, jos kerran kyydinkin saa.. 
Lähdimme Raisiosta kuudelta, eli meidän olisi pitänyt olla Laitilassa reippaasti ennen seitsemää... 
No, emme vielä puoli yhdeksänkään olleet Laitilassa. 
Auto keitti... ja keitti.. ja keitti.. Ja jos auto keittää, se ei lämpene. Voi arktisuus sanon minä. 
"Liftasin" vähän ennen Laitilaa takaisin Raisioon toisen partiokaverin kyydissä, joka oli tullut sieltä venähtäneestä kokouksesta. Tämän minun kuskini siis olisi pitänyt pitää se kokous........ :D 
Olin kotona joskus varttia vaja kymmenen ja menin kyllä puoleksi tunniksi kuumaan suihkuun sulamaan. 
Mulla oli alunperinkin vähän paha fiilis, et "pitäis kyllä jäädä kotiin...".. No, ois pitäny uskoa vaan. 

Mutta elossa ollaan!  

Mukavaa itsenäisyyspäivää kaikille!
 

12 kommenttia:

 1. Mun teki molempien kans pahaa toi NeoPilot, siinä otetaan kauheesti sitä verta :/ Alex ei kyl edes itkeny, mut Danni itki hirveesti ja itekki samalla tirautin pari kyyneltä. Dannilla pistettiin kolme kertaa, et saatiin niihin tarpeeks verta ja se hoitaja puristi niin kovaa et Dannilla oli jalassa kauheet mustelmat.
  Huomas kyl sen eron, ku Alexin kans olin osastolla sen pari päivää niin ne osaston lasten hoitajat otti sen, mut Dannista lähin heti seuraavana aamuna kotiin ni se otettiin TYKSin siellä normi labrassa samalla ku käytii fysioterapeutilla ja lääkärillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, mut se on tosiaan lapsen parhaaksi se kuitenkin.. Teilläkin eroa ollut lapsien välillä :)

   Poista
 2. On tullut maalailtua aikanaan kauhukuvia siitä, että vauva olisikin "väärää" sukupuolta, mutta todennut myöhemmin, että kun vauvan saa syliin, ei sillä asialla enää olekaan mitään merkitystä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllä se kuitenkin aikansa varmaan se tottuminen vie, varsinkin jos on ollut koko ajan jompikumpi olo tai vaikka rakenneultrassa luvattu poikaa ja sitten tulisikin tyttö :)

   Poista
 3. Mulla kanssa sama fiilis ollu että en "osaa" ajatella silleen et se ois poika, jotenkin koko ajan semmoinen "tyttöfiilis"... Mut sit ajattelen vain että kunhan se lapsi on terve, ei sillä sukupuolella väliä :)

  ja tuosta ratsastuksesta, itellä nyt 13+0 ja vielä pystyn ihan normaalisti menemään :) Neuvolassa mulle sanoivat että saan mennä niin kauan kuin tuntuu hyvältä ja aika moni hevosteleva kaveri on sanonut, että pystyivät helposti ja reilusti yli 20.:nnen raskausviikonkin jälkeen vielä köpöttelemään :) Ja neuvolassahan sanoivat että kunhan ei tipu sieltä ja myöhemmässä vaiheessa ei saa enää aiheuttaa kohtuun tärinää eli vain käyntiä voi mennä. Mut itelle tuo on tehnyt selälle ihan älyttömän hyvää kun on saanut ratsastaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on oma hevonen ja ekassa raskaudessa ratsastin ihan loppuun asti, tosin viimeisen viikon ennen synnytystä pelkkää käyntiä, kun alko tulla supistuksia.
   Ja puolessa välissä hyppäsinkin vielä!

   Toisessa raskaudessa taas lopetin ratsastamisen jo n. 11 raskausviikolla, koska alko sillon jo ennen aikaset supparit eikä edes tuntunut mitenkään hyvältä olla siellä selässä.

   Mutta vieraiden hevosten selkään en menny kertaakaan plussauksen jälkeen juurikin tuon putoamis riskin takia. Omaan hevoseen luotan täysin ja tunnen läpikotasin, mutta vieraiden hevosista ei ikinä tiedä eikä niiden liikkeitä osaa arvioida niinkuin oman :)

   Poista
  2. Hevonenkin, oma tai muiden, on kuitenkin vain eläin, eikä sen liikkeitä koskaan pysty täysin ennustamaan. Itse ajattelin vielä mennä kyllä, se tosiaan piti selän niin hyvässä kunnossa :)

   Poista
  3. Totta, mutta kyllä sitä omaa osaa hyvin lukea, kun itelläki pihassa seissy jo 13 vuotta hevonen ni oppii siinä aika hyvin :) Aina ne voi säikähtää mistä vaan, mut omasta tietää tarkkaan millai se reagoi säikähtäessäänkin :)

   Poista
 4. Mä en kans osaa ajatellakaan että tulis poika! Tosin onnellinen olisin pojastakin ja pojat on yleensä "helpompia". Vähän kauhulla jo ootan et jos meille tulee samanlainen tyttö kun minä oon niin vähän on meillä vanhempina hermot koetuksella tytön tullessa murrosikään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Mut omena voi pudota kauaskin.. Tai ehkä jos molemmat vanhemmat on ihan rasavillejä, niin sitten voisi olla aika hurjaa. :p Kaverilla on poika, kaveri itse on tulinen luonne ja lapsen isä sellainen lähinnä lammas, niin kyllä nyt äiti toivoo, että olis perinyt poika mieluummin isänsä luonteen ja äitinsä ulkonäön eikä näin toisinpäin ;)

   Poista
 5. Sulle on haaste mun blogissa! http://vauvakuumettablogi.blogspot.fi/2012/12/haaste.html#comment-form

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan, jätäthän kommenttiakin. :)
Julkaisen kommentit heti luettuani ja vastaan niihin, kun menen seuraavan kerran koneelle.